Aktualności

14.03.2019 - Informacja dla dostawców usług (TPP)

Jeśli jesteś certyfikowanym zewnętrznym dostawcą usług (TPP) lub złożyłeś wniosek w KNF o wydanie zezwolenia na świadczenie usług wynikających z dyrektywy PSD2 (AIS, PIS lub CAF), przygotowaliśmy dla Ciebie specjalny interfejs dostępowy (API). Wszystkie niezbędne informacje, dokumentacja API oraz środowisko testowe znajdują...

01.03.2019 - Aktualizacja Taryfy opłat i prowizji

Informacja o aktualizacji Taryfy opłat i prowizji bankowych

10.01.2019 - Bezpieczeństwo systemu bankowości internetowej

W związku z rosnącą liczbą zagrożeń dotyczących bankowości internetowej prosimy o podwyższoną czujność oraz o bezwzględne przestrzeganie zasad bezpieczeństwa. Przede wszystkim prosimy o zwracanie uwagi na niestandardowy wygląd lub działanie systemu objawiające się: •    niezgodną z Państwa wolą zamianą danych w...

Kursy walut kupno sprzedaż
rozliczenie gotówkowe
EUREUR 4,2000 4,3200
USAUSD 3,6900 3,8300
GBPGBP 4,8700 5,0100
rozliczenie bezgotówkowe
EUREUR 4,2000 4,3200
USAUSD 3,6900 3,8300
GBPGBP 4,8700 5,0100
» kursy archiwalne » kursy innych walut

NOWOŚĆ ! Przelewy ekspresowe

Podstawowe informacje:

  • Usługa dostępna jest za pośrednictwem bankowości internetowej;

  • Przelew realizowany jest do 15 minut i w tym czasie jest księgowany zarówno na rachunku nadawcy jak i odbiorcy. W praktyce, czas realizacji większości przelewów wynosi kilkanaście sekund;

  • Prowizja od przelewu ekspresowego– 5 zł;

  • Maksymalna kwota przelewu ekspresowego – 20 000 zł;

  • aktualna lista banków do których można wysyłać przelewy ekspresowe, publikowana jest na stronie operatora: https://bluecash.pl/info/obslugiwane_banki

  • po wprowadzeniu przelewu, system na bieżąco weryfikuje dostępność rachunku odbiorcy i generuje potwierdzenie czy transakcja została zaakceptowana przez bank odbiorcy;

  • Aby skorzystać z tej usługi, wprowadzając przelew do realizacji, w pozycji opcje dodatkowe – typ przelewu, należy zmienić rodzaj ze Standardowy (Elixir) na Ekspresowy (BlueCash).

archiwum wiadomości »